Search for content, post, videos

O reteta numai buna de vara! Cum gatesti ghiveci de legume la cuptor! E mai simplu decat crezi

O reteta numai buna de vara! Cum gatesti ghiveci de legume la cuptor! E mai simplu decat crezi

Vara este sezonul legumelor. Le gasesti in orice piata, in numeroase sortimente si la preturi accesibile, motiv pentru care iti propunem sa gatesti ghiveci de legume, o mancare de vara, sanatoasa, numai buna de savurat.

Este un preparat delicios, racoritor si plin de vitamine. Se pregateste foarte usor, din ingredieente la indemana oricui. Nici nu pica greu la stomac atunci cand este foarte cald afara, pentru ca nu contine carne.

Citeste si: Iti lingi degetele de placere! Tocanita de pui cu legume, un preparat numai bun pentru masa de pranz

Reteta simpla de ghiveci de legume la cuptor

Iti da energia de care ai nevoie in sezonul cald, iar multi isi amintesc de acest preparat din copilarie. Daca ai de unde sa iei ingredientele chiar din gradina sau de la un vanzator de incredere de la piata, va iesi un ghiveci cu atat mai gustos! Incearca-l si nu vei regreta!

Lista de ingrediente: 

– doi cartofi medii
– doi-trei morcovi
– un dovlecel
– o vanata
– doi trei ardei grasi
– doua conserve de rosii in bulion
– o conserva din amestec de porumb si mazare
– trei linguri de ulei de masline
– o conserva de fasole rosie
– piper
– patrunjel
– marar

Citeste si: Mancarea de cartofi. Reteta simpla, gustoasa si ieftina, din copilarie

Mod de preparare:

Primul pas pe care trebuie sa-l faci ca sa gatesti ”ghiveci” de legume este sa cureti toate legumele si sa le tai sub forma de cubulete. Ulterior, combina morcovul si cartofii si unde-i cu putin ulei, adauga sare si piper si da-i la cuptor pentru 15-20 de minute, acoperiti cu folie de aluminiu.

Mai apoi, cand timpul a expirat, scoate tava, indeparteaza folia si adauga celelalte ingrediente, cu exceptia rosiilor. Lasa la copt inca 15 minute.

Cand toate legumele s-au patruns bine, adauga rosiile si mai lasa la cuptor timp de cinci minute. Serveste ghiveciul la cuptor cu patrunjel proaspat, tocat mai mare si presarat pe deasupra. Pofta buna!

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *