19 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATERemedii naturale pentru insomnie

Remedii naturale pentru insomnie

Inrolare trafic.ro

Cu totii trecem prin perioade bune si prin perioade mai putin bune. Insomnia reprezinta acea stare de nesomn. Cand se intampla deja de o perioada mai mare de timp, este o adevarata problema.

De multe ori medicamentele nu sunt cea mai buna solutie. Desi iti dau starea aceea de somn si te ajuta realmente sa dormi, nu tot ce te ajuta poate fi 100% bun. Exista remedii naturiste ce pot ajuta in combaterea insomniei.

Principalele cauze ale insomniei sunt: durerile, anxietatea, depresia, trauma emotionala sau deficienta nutritionala. Iata 5 remedii naturale ce pot ajuta in combaterea insomniei:

Laptele cald. Cand eram mici inainte de culcare, pentru un somn linistit, mamele ne dadeau sa bem lapte cald. Putem face acelasi lucru chiar si acum. Un pahar cu lapte cald, eventual putina scortisoara si miere, pot face din seara noastra, o seara a amintirilor placute, iar din noapte, o cascada de vise.

Uleiul de lavanda. O baie fierbinte inainte de culcare cu putin ulei de lavanda, ne va relaxa mintea si corpul, oferindu-ne un somn linistit. Uleiul de lavanda are efecte calmante poate ajuta in lupta cu insomnia incuranjandu-ne la somn.

Radacina de valeriana. Radacina de valeriana este o planta medicinala ce se utiliza pe vremea romanilor ca medicament impotriva insomniei. Diversi cercetatori din zilele noastre au confirmat eficacitatea valerianei, insa inainte de a consuma aceasta planta este de recomandat sa consultam parerea unui medic.

Floarea pasiunii. Floarea pasiunii este o planta care lupta impotriva insomniei creata de stres sau de epuizare nervoasa. Se spune ca aceasta planta ar putea fi folosita atat de copii cat si de catre adulti. Este un sedativ fara efecte secundare si este folosit pentru probleme ale somnului minore.

Salata verde salbatica. Aceasta planta este un sedativ usor care este folosit pentru calmarea nervilor si lupta impotriva insomniei. Datorita sigurantei utilizarii, salata verde salbatica poate fi folosita atat de catre copii, cat si de catre adulti. Aceasta planta se regaseste intr-o varietate larga de produse pentru tratarea insomniei acute si cronice.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: