Vara este sezonul in care simti nevoia sa consumi preparate cat mai usoare si sarace in calorii, motiv pentru care daca salata de rosii nu mai este pe placul tau iti recomandam sa gatesti rosii umplute cu branza si ciuperci. Se gatesc rapid si sunt mai delicioase decat ti-ai putea imagina.
Asadar, pentru a gati rosii umplute cu branza si ciuperci ai nevoie de:
– opt rosii
– o legatura de ceapa verde
– 2-3 catei de usturoi
– 200 de grame de branza dulce degresata
– doua legaturi de patrunjel verde
– doua albusuri
– doua linguri de ulei de masline
– 300 de grame de ciuperci champignon proaspete si o conserva de ciuperci felii in apa cu sare
– sare
– piper
Mod de preparare:
Primul pas pe care trebuie sa-l faci pentru a gati acest preparat este sa speli rosiile si sa le tai cate un capacel la partea de sus. Cu o lingurita, indeparteaza cu grija miezul pe care il poti folosi la alt preparat.
Curata ceapa si usturoiul, dupa care taie-le marunt. Intr-o tigaie cu o lingura de ulei incins, caleste pret de cateva minute usturoiul si ciupercile scurse din conserva, dar si pe cele proaspete.
Cand compozitia a scazut, stinge focul si las-o sa se raceasca. Incorporeaza albusurile batute spuma tare, cu un praf de sare, verdeata fin tocata, branza si piper dupa gust.
Umple rosiile cu acest amestec, aseaza-le intr-o tava si stropeste-le cu o lingura de ulei. Coace-le timp de 20-25 de minute, la foc mediu.
Pofta buna!