Baclavaua este unul dintre cele mai dulci deserturi. Il putem prepara foarte usor daca folosim aluat frantuzesc din comert.
Ingrediente
1 pachet de aluat frantuzesc
1 pahar de zahar
4 oua
1 pachetel praf de copt
1 ceasca faina
1 ceasca nuci macinate
1 pachetel zahar vanilat
1 lingurita scortisoara
Ingrediente pentru sirop
3 cesti cu apa
3 cesti cu zahar
Mod de preparare
Jumatate din aluat se intinde in tava iar marginile se intind usor spre sus si pe alocuri se perforeaza cu o scobitoare.
Se amesteca ouale cu zaharul si celelate ingrediente. Umplutura se aseaza peste aluat si deasupra se aseaza aluatul frantuzesc ramas.
Dupa ce se perforeaza aluatul, cu furculita sau cu o scobitoare, se introduce tava in cuptor, incalzit in prealabil. Intre timp se prepara siropul.
Prajitura racita se taie si se stropeste cu sirop fierbite.