In ultima perioada nutritionisti sunt putin sceptici atunci cand vine vorba despre carne de pui. Motivul? Modul de preparare, locul de provenienta, felul in care a fost crescut si hranit puiul, daca este sau nu natural.
Exista totusi persoane care afirma ca puiul ar fi una dintre cele mai sanatoase carnuri si militeaza pentru consumul acesteia cat mai des posibil insa in cantitati moderate.
Carnea de pui este o sursa bogata in triptofan, un aminoacid care produce serotonina. Serotonina este numit de experti ca hormonal fericirii, de ce? Pentru ca serotonina este un hormone care favorizeaza instalarea starii de bine dar si a senzatiei de satietate.
Puiul este o sursa bogata in vitamine si minerale cum ar fi: retinol, piridoxina, tocoferol, niacina, fosfor, sodiu si potasiu.
Carnea de pui este o carne foarte usoara, saraca in colesterol si calorii dar este bogata in proteine. Aceasta este ideala pentru alimentatia copiilor deoarece este foarte usoara si usor de digerat.
Consumul de carne de pui poate ameliora anxietatea, depresia si chiar insomnia datorita continutului sau ridicat de triptofan.
Pui cu sos alb si ciuperci
Ingrediente:
Carne de pui (400g)
75 g unt
1 lingura zeama de lamaie
2 linguri faina
½ kg ciuperci
Sare si piper dupa gust
1 ceapa
Mod de preparare:
Se taie carnea cubulete.
Carne impreuna cu ceapa se pun la fiert intr-o oala cu apa fierbinte
Intr-o oala separata se pun la fiert ciupercile adaugand zeama de lamaie.
Sosul se prepara intr-o tigaie in care topim untul, adaugam faina amestecand bine pana cand s-a incorporat.
Adaugam cate putin din zeama de la pui, amestecand continuu pentru a obtine un sos dens.
Mai turnam putina supa pana cand nu se mai ingroasa.
Adaugam ciupercile fierte si tocate si carnea de pui.