30 noiembrie , 2023

Ultimele articole

AcasăTIMP LIBERProiect pilot pentru anul scolar 2016-2017: Masa calda gratuita pentru elevi

Proiect pilot pentru anul scolar 2016-2017: Masa calda gratuita pentru elevi

Guvernul a aprobat ordonanta de urgenta privind aprobarea Programului national de acordare a unei mese calde pentru prescolari si pentru elevii din invatamantul preuniversitar de stat.

Aceasta OUG are rolul de a asigura accesul egal la educatie pentru toti copiii si tinerii din Romania, in scopul prevenirii si combaterii abandonului scolar prin masuri integrate urgente de interventie la nivelul unitatilor de invatamant preuniversitar.

Potrivit actului normativ, incepand cu anul scolar 2016-2017, elevii din invatamantul preuniversitar de stat vor primi gratuit un pachet alimentar sau o masa calda pe zi, in limita unei valori zilnice de 7 lei/beneficiar, in perioada desfasurarii activitatii didactice.

OUG adoptata de Guvern arata ca, la cererea motivata a parintilor, elevii care, din considerente de natura medicala, culturala, sau religioasa nu pot beneficia de pachetul alimentar/masa calda, vor beneficia de produse alimentare adecvate, in limita unei valori zilnice de 7 lei/elev sau prescolar.

In cadrul acestui program, elevii vor primi doar produse alimentare preparate in conformitate cu cerintele prevazute in Regulamentul (CE) nr.852/2004 al Parlamentului European si al Consiliului privind igiena produselor alimentare. Toate produsele distribuite vor respecta cerintele prevazute de HG nr. 106/2002 privind etichetarea alimentelor.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: