Iata reteta castigatoare din editia de astazi a emisiunii „Mama mea gateste mai bine: – Vitel de lapte cu mere in vin si rucola.
Timp de pregatire: 45 de minute
Ingrediente:
- Vitel 400 gr
- Ulei de masline 60 g
- Unt
- Mere galbene 2 buc
- Faina de grau
- Vin alb sau vin roze 235 ml
- Miere 45 gr
- Rucola
- Otet balsamic
- Sare
- Mustar de Dijon
- Piper proaspat macinat
Mod de preparare:
VITEL DE LAPTE CU MERE SI VIN
- · Carnea se bate, se contimenteaza cu sare si se trece prin faina.
- · Intr-o tigaie incinsa cu ulei de masline si unt se adauga carnea si se lasa pana cand faina prinde o culoare rumena si carnea este frageda, dupa care se completeaza cu vinul alb sau roze.
- · Merele se taie in 6 si se adauga in tigaie, impreuna cu mierea, doar dupa ce aburii vinului s-au evaporat.
- · Tigaia se acopera cu un capac si se lasa la foc pentru 8 minute.
SALATA DE RUCOLA CU VINEGRETA
- · Frunzele de rucola se spala si se lasa la scurs.
- · Se prepara sosul vinegreta din otet balsamic amestecat bine cu sare, peste care se adauga mustarul de Dijon, ulei de masline si piperul, amestecand in mod continuu pana devine omogen.