16 iulie , 2024

Ultimele articole

AcasăDIETEProdusele degresate au aproape tot atatea calorii ca cele cu grasimi

Produsele degresate au aproape tot atatea calorii ca cele cu grasimi

Inrolare trafic.ro

Produsele alimentare degresate pot contine la fel de multe calorii ca cele care contin cantitatea normala de grasime. Pentru ca sunt degresate, producatorii pun indulcitori aditionali pentru a le rega gustul placut.

Un studiu efectuat de organizatia britanica Which? arata sase din zece persoane mananca produse alimentare cu continut scazut de grasimi, sau chiar degresate, crezand ca astfel isi protejeaza silueta si previn ingrasarea.

Practica este, insa, cat se poate de inselatoare pentru ca produsele degresate au continut mai mare de zahar. Practic, un aliment degresat isi pierde gustul, motiv pentru care producatorii industriali folosesc tot fel de indulcitori si aromatizanti pentru a-i reda gustul.

Spre exemplu, un iaurt mic natural Tnuva degresat, desi are doar 0,4% grasimi, contine aproximativ 120 de calorii, in timp ce un iaurt Activia cu 2,83 grasimi are aproximativ acelasi bagaj caloric. Diferenta nu este data de grasime, ci de indulcitorii continuti, care oricum sunt mult mai nocivi organismului decat un nutrient natural, precum lipidele.

Combinatii alimentare care fac minuni asupra sanatatii

Trucuri de slabit mancand

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: