Dieta cu lămâie este una dintre cele mai populare diete. Este simplă, naturală și eficientă, mai ales dacă rămâi cu bunul obicei de a consumă lămâie și după ce dietă propriu-zisă încetează. Dietă cu lămâie nu are contraindicații și este recomandată tuturor persoanelor, indiferent de eventualele probleme medicale asociate.
Cuprins
Dietă cu lămâie este considerată a fi și una dintre cele mai bune și mai simple diete care te pot ajută nu doar să scapi de câteva kilograme, dar și să te simți în foma și să-ți strălucească pielea și părul.
Dieta cu lamâie, mai mult decat o cura de slabire, un stil de viata
Principiul dietei lămâie este simplu: trebuie să consumi două-trei lămâi pe zi, nu doar la masă ci și între meșe. Că oricare altă dietă și dietă cu lămâie impune o sumă de reguli asociate. Trebuie să reduci consumul de grăsimi animale, de zahăr și, pe cât posibil, să faci mișcare în fiecare zi. Partea bună este că principiile active din lămâie îți vor susține dorință de a face mișcare și îți vor tăia apetitul pentru grăsimi și dulciuri.
Conținutul mare de minerale și vitamină C combinate în proporții ideale, precum și aromă și gustul lămâii sunt elementele care fac lămâia eficientă în dietă.
Lămâia are 50 miligrame de vitamină C în 100 grame de fruct.
Vitamină C este un tonic general al organismului activând metabolismul și, implicit arderile interne. Surplusul de energie este cheia care susține pierderea în greutate. în plus valoarea ph-ului pe care această îl are și capacitatea lămâii de a scădea aciditatea generală în organism, fac din acest fruct unul plin de beneficii. Practic lămâia este unul din puținele fructe care au această capacitate, dacă este consumată constant, în cantitata recomandată de dietă. Lămâia este și un antiseptic puternic. Acesta este motivul pentru care este recomandată în răceală și gripă și că mijloc pentru stimulare a imunității. Lămâia te ajută la eliminarea toxinelor și a germenilor, o dietă cu lămâie fiind în același timp și o dietă de detoxifiere.
Lămâia are efect direct asupra digestiei având capacitatea de a susține procesele naturale de descompunere a alimentelor din stomac, contribuind la transformarea biochimică a alimentelor în substanțe nutritive. Cu ce ajută această într-o cură de slăbire? O digestie proastă produce creștere în greutate, iar digerarea incompletă a alimentelor duce la depunerea rapidă a grăsimilor.
Meniu pentru dietă cu lămâie
Dimineață: un pahar cu apa călduță și sucul de la o lămâie. Un bol de salată de fructe, un iaurt mic și două linguri de ovăz.
Prima gustare: 8-10 migdale nesărate, un pahar de apa călduță cu sucul de la o lămâie. Prânz: supă de legume organice, o felie de pâine integrală, o felie de brânză, un fruct (măr, portocală).
A două gustare: două prăjiturele de ovăz, o lingură de brânză de vaci.
Cină: peste la grătar, pui sau tofu cu sos de lămâie și ulei de măsline (proporția ideală o lingură de ulei de măsline, 3 linguri de suc de lămâie, un cățel de usturoi pisat), legume cu frunze verzi, un fruct apa și sucul de la o lămâie.
În perioadă dietei bea doi litri de apa pe zi, consumă la una din meșe carne sau peste, la altă supă de legume (în orice cantitate), o salată verde pe zi și nu mai mult de două linguri de cereale, două felii de pâine și în medie 2-3 lămâi pe zi. Poți mânca brânză de vaci, fructe și legume în orice cantitate. Sunt permise ouăle, lactatele degresate și grăsimile vegetale.