27 septembrie , 2023

Ultimele articole

AcasăMAMICIProbleme cu auzul la copilul mic. Cum stii daca aude bine

Probleme cu auzul la copilul mic. Cum stii daca aude bine

Primii doi ani de viata ai copilului sunt foarte importanti pentru tot ce tine de dezvoltarea sa fizica. Luna de luna dupa ce el s-a nascut tu descoperi cum i se formeaza si dezvolta functiile de baza si daca totul functioneaza bine la cel mic.

Daca la nastere poti verifica faptul ca are toate cele 10 degetele la maini si la picioare si respiri usurata ca a primit un scor APGAR foarte bun, cu auzul este ceva mai dificil. Este mai greu de identificat daca copilul aude bine de indata ce a venit pe lume, intrucat sugarul doarme tot timpul si tu nu ai nici un indiciu cum ca el aude ceva din ce ii spui.

Este foarte important ca parintele sa fie capabil sa identifice si sa recunoasca semnele timpurii care indica o problema de auz la copilul sau si sa ceara ajutor medical profesionist daca este ingrijorat.

Insa cum sa ne dam seama daca micutul poate avea o problema de auz? Sigur, instinctul ne spune ca atunci cand ii vorbim, el trebuie sa dea semne ca ne aude. Insa ce varsta este asociata cu care semne?

Iata un ghid ce contine indicii profesioniste oferite de pediatri cu privire la felul in care se formeaza auzul normal la copil in primii doi ani de viata. Urmareste-ti copilul si semnaleaza medicului pediatru daca gasesti ceva in neregula la el.

Citeste si:  Cum se manifesta stresul de gradinita?

Pana la 4 luni de viata, un bebelus trebuie sa:

  • se miste sau sa reactioneze cand cineva vorbeste in preajma lui sau daca aude un zgomot in jurul
  • priveasca cu ochii larg deschisi daca aude un zgomot foarte puternic si strident (semn ca il aude si este atent la el, vigilant.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: