4 decembrie , 2023

Ultimele articole

AcasăSANATATEPrimul pas spre o cariera in domeniul medical in Regatul Unit

Primul pas spre o cariera in domeniul medical in Regatul Unit

 

Conform celor mai recente statistici, in Regatul Unit lucreaza peste 250 mii muncitori imigranti din Romania, ceea ce inseamna ca tara noastra este al treilea furnizor de mana de lucru pentru britanici, dupa Polonia si Irlanda.

Nu exista statistici clare pentru domeniul medical, dar se estimeaza ca sunt aproximativ 2500 de medici cu licenta si alte cateva mii de romani care lucreaza pe alte posturi care nu necesita o pregatire atat de aprofundata (asistenti, ingrijitori, etc.). Peste un sfert din asistentii medicali din Regatul Unit sunt din afara.

In acest context, cartea Valeriei Costinar – “Be a GREAT NURSE – All you need to know to work as a nurse in UK”, vine in intampinarea celor care isi doresc o cariera medicala in Regatul Unit, dar nu stiu de unde sa inceapa.

Practic, cartea este un ghid scris de un specialist, in limba engleza, prezentand tot ce trebuie sa stii daca vrei sa lucrezi ca asistent medical in Regatul Unit, incepand de la pregatirea documentelor de munca pana la procedurile caracteristice medicale si managementul diverselor situatii.

Lansarea oficiala a cartii va avea loc pe 25 noiembrie, ora 14, in cadrul Targului de carte Gaudeamus de la Romexpo (Bucuresti), stand 212.

Va prezentam, in premiera, introducerea cartii, scrisa de o fosta jurnalista romanca si asistent medical in UK.

„Be a great nurse” – introducere de Pamfilia Bilt (asistenta in UK si fosta jurnalista)

Un om informat este un om puternic, iar o asistentă nu poate profesa fără a fi informată in permanenta. Este o condiție esențială daca vrei sa ai o carieră buna si îndelungată ca asistent medical in UK, ca pe lângă trainingurile oferite de companie, sa te documentezi mult si în particular.

Citeste si:  Asa te protejezi de radiatiile emise de telefonul mobil! Ai nevoie de un singur ingredient

Cu ture lungi si obositoare este foarte greu a găsi timp si pentru citit, analizat, structurat. Din proprie experienta spun că am facut multe nopți albe scrutînd internetul si încercând să găsesc surse de informație credibile si de calitate.

Si acum am lista mea cu top 20 link-uri utile pentru care am folosit mult timp si energie. Aveam si eu același vis de a fi o asistentă cât mai bună. Cu această carte atunci as fi scurtat cu mult drumul.

O carte de sinteza care sa conțină tot ceea ai nevoie si sa salvezi o grămadă de timp si nervi e o adevarata mină de aur. Eu personal as fi preferat sa am acces la cartea asta de la bun început, daca s-ar fi putut chiar înainte de a sosi în UK.

E o radiografie perfectă a sistemului de nursing, e ca un full meniu ce-l ai in fata si nu-ți rămâne decât sa-l parcurgi de la aperitiv până la desert sau in functie de apetitul informational sau nevoile de la momentul respectiv.

Am gasit o carte vie, mai mult decât o simplă compilație de informații extrem de precise si bine structurate. Am gasit, de asemenea, si multa experienta personala, amprenta autoarei si evolutia personala de la începător la „great nurse”.

E o carte ca un testimonial, ca un fel de jurnal de autor; iar daca jurnalurile ca gen publicistic au mare priza la public, mi-aș dori să văd acest volum ca un Best Seller printre asistente debutante, si de ce nu poate peste cativa ani o continuare a aventurii „how to remain a great nurse”.

Citeste si:  Alimente mult laudate, dar care iti fac mai mult rau, decat bine

Suntem martori ai unei remarcabile evoluții, a unui bun exemplu uman, onest si palpabil ca se poate. Si chiar se poate cu o buna organizare, seriozitate, responsabilitate, ambiție și putere de sinteza, de care Valeria Costinar da dovada in fiecare pagina a cărții sale.

E o munca grozavă si deloc ușoară de a scoate la lumină niste short-cut-uri, de a simplifica un limbaj redundant si stufos al unor legi si politici de companie (care nu sunt deloc atractive de parcurs).

Cu atât mai mult aceasta carte este „great” cu cât vorbește intr-un limbaj accesibil si pare atât de usor de parcursceea ce-ti alunga mult din stresul de început. Dintr-o dată după ce o parcurgi pare ca nu mai e totul atât de complicat sau de nepătruns.

E o carte ca un prieten bun si tovarăș de nadejde pe care l-aș recomanda cu căldură oricărui aspirant la o carieră durabila de nursing in UK.

 

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: