13 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăTIMP LIBERPREVIEW BFW 2014: LILIANA ANDRONIC ŞI SERGIU-MARIAN BECHIAN

PREVIEW BFW 2014: LILIANA ANDRONIC ŞI SERGIU-MARIAN BECHIAN

Inrolare trafic.ro

Liliana Andronic şi Sergiu-Marian Bechian au utilizat și manipulat fermoarele YKK într-o manieră unică și neașteptată, realizând țesături și obiecte vestimentare prin tehnici originale, reușind să confere banalului fermoar o altă destinație decât cea funcțională întâlnită peste tot.

 

În procesul de creație am dorit să depașim limitele, să modelăm fermoarele în structuri în care nu a mai fost puse, să experimentăm cu ele lucruri nemaifăcute, ceea ce credem ca ne-a reușit”, au declarat cei doi studenţi ai Facultăţii de Arte şi Design Timişoara, pentru bfashionweek.com.

Fermoarele au necesitat o prelucrare amplă. În prima fază, partea metalică a fermoarului a fost despărțită de banda textilă. Apoi, fiecare centimetru de fermoar a fost trecut prin flacără pentru a sigila fibra și stopa deșirarea. Ulterior, cu firul metalic astfel obținut s-a croșetat, tricotat și țesut.

Pentru a înțelege complexitatea proiectului merită menționate câteva cifre. În total au fost create 10 ținute vestimentare. Pentru a transpune în realitate visul designerilor, doar pentru o singură rochie au fost necesare 110 ore de muncă, 800 de metri de fermoare cântărind 18 kg. Valentina Ştefănescu a fost profesorul coordonator a acestei colecţii realizate de Liliana Andronic şi Sergiu-Marian Bechian.

Colecţia va putea fi admirată la Bucharest Fashion Week, eveniment care se va desfăşura în perioada 1-6 decembrie 2014, la Ambasad’Or Otopeni.

FOTO SI CONTINUAREA AICI

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: