Se apropie sfarsitul de saptamana si ne-am gandit sa va prezentam reteta unui desert delicios : prajitura cu mac si glazura de ciocolata.
Ingrediente
250 g margarina
150 g zahar pudra
2 linguri seminte de mac
1 lingura miere
250 ml apa minerala
350 g faina
100 g nuci macinate
1 lingura praf de copt
2 plicuri zahar vanilat
1 praf de sare
100 g ciocolata neagra
Mod de preparare
Intr-un bol se pun: 200 g de margarina, zaharul, sarea si 1 plic de zahar vanilat. Se mixeaza pana se obtine o crema omogena in care se incorporeaza apa minerala, alternand cu faina, 50 g de nuci, mierea, praful de copt si macul.
Se tapeteaza tava cu hartie de copt (sau se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina) si se toarna compozitia. Se introduce tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru 45 de minute.
In acest timp se fierbe la bain-marie restul de margarina impreuna cu ciocolata, nucile si 1 plic de zahar vanilat.
Glazura fierbinte se toarna peste prajitura rece, se intinde uniform pe toata suprafata. Se portioneaza dupa ce s-a intarit glazura.