3 decembrie , 2024

Ultimele articole

AcasăRETETEVinete umplute

Vinete umplute

Inrolare trafic.ro

Pentru ca inca sunt reginele toamnei va prezentam o reteta speciala. Vinetele umplute se mananca fierbinti, inainte de a fi servite se incalzesc in cuptor.

Ingrediente

1kg vinete
300 gr ciuperci
4 rosii
2-3 ardei grasi
3 cepe
125 ml ulei
3-4 linguri pesmet sau gris
1 capatana usturoi
1 legatura marar
1 ou
piper
sare
Mod de preparare

Se aleg vinete lungi si subtiri, se curata zebra si se taie in jumatati , pe lungime. Se indeparteaza miezul, pastrand peretii grosi cam de 1 cm. Se presara cu sare, dupa 10 minute se oparesc si se lasa la scurs.
Se curata si sapala ardeii, ciupercile, usturoiul si ceapa. Se taie marunt ardeii, ceapa, usturoiul, ceapa si miezul vinetelor, iar cipercile se taie feliute. Toate acestea se calesc in ulei pana se inmoaie. Rosiile se decojesc, sedau pe razatoare si se amesteca cu grisul , oul batut, mararul tocat fin si legumele calite. Acest amestec se sareaza si condimenteaza dupa gust apoi se umple cu acest continu jumatatiel de vinete.
Vinetele se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu ulei, peste ele se toarna 200 ml apa si le acoperim cu felii de rosii. Se introduce vasul in cuptorul incalzit in prealabil, se coc la foc mediu in jur de 30 de minute.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

 

Citește și: