16 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEPonturi pentru a fi mai energică dimineață

Ponturi pentru a fi mai energică dimineață

Inrolare trafic.ro

Cine se trezește de dimineață ajunge departe, spune un proverb bine cunoscut. Dar nu toate avem chef să ne trezim devreme, ba mai mult, multe dintre noi abia dacă reușim. Cercetătorii de la Universitatea din Toronto ne vin, însă, în ajutor!

Un studiu efectuat de oamenii de știință de la centrul universitar canadian atrage atenția că, într-adevăr, persoanele care se trezesc mai devreme sunt mai sănătoase și mai energice, comparativ cu cei care dorm jumătate de zi.

Totodată, vin în ajutorul celor care nu reușesc să se scoale din pat la prima declanșare a alarmei cu trei sfaturi:

Lăsați să pătrundă razele soarelui!

Când este întuneric, organismul uman înțelege faptul că poate sta în repaos și își încetinește ritmul. Din acest motiv, adormim mult mai ușor cu lumina stinsă, decât cu ea aprinsă. Însă dimineața, la trezire, avem nevoie de lumină, mai exact de razele soarelui, pentru ca organismele noastre să știe că e vremea să intre în priză și să iasă din starea de somnolență.

Totodată, după ce v-ați ridicat din pat, încercați să petreceți 15 minute într-o cameră foarte însorită sau chiar pe balcon, pentru a vă energiza corpul, recomandă prof. dr. Shelby Harris, directorul Centrului Medical Montefiore care coordonează programul medical privind somnul, unul dintre cercetătorii care au efectuat studiul.

Citeste si:  6 lucruri care se intampla in corpul tau cand bei apa calda pe stomacul gol. Numarul 3 te pune pe ganduri

Stingiți luminile seara!

Televizoarele, iPad-urile, computerele și telefoanele mobile sunt surse de lumină, fie ele și plăpânde. Acestea însă îți deranjează somnul pentru că tulbură secreția de melatonină, care are un rol esențial în odihnă. Eliminați toate sursele de lumină pe timpul nopții pentru a avea un somn liniștit, după care să puteți să vă treziți odihnite dimineața.

Organizați-vă activitățile!

Treburile care vă solicită fizic, precum muncitul, ieșitul cu prietenii, mersul la sală sau practicatul altor sporturi, încercați să le duceți la bun sfârșit când este încă lumină afară. În schimb, activitățile relaxante precum cititul, meditația sau ascultatul unor melodii lente ca ritm, păstrați-le pentru seară, după apusul soarelui, pentru că vă vor pregăti și fizic și psihic pentru somn.

Această prioritizare vă va ajuta organismul să fie mai alert dimineața, motiv pentru care veți reuși să vă dați jos din pat mai repede, fără prea multe eforturi.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: