Va prezentam o reteta delicioasa, care a fost pregatita in cadrul emisiunii „Mama mea gateste mai bine” – Plachie de crap cu mamaliguta.
Timp de preparare: 45 de minute
Ingrediente (4 portii):
- Rondele de crap
- Ceapă
- Ulei
- Ardei gras
- Sare
- Piper
- Foi de dafin
- Pătrunjel
- Făină
- Boia
- Suc de roșii
- Roșii cherry
- Usturoi
- Mălai
- Ardei iute
Mod de preparare:
- Se iau rondelele de peste, se spala, se scurg de apa intr-un prosop.
- Pestele se condimenteaza cu sare si piper
- Intr-o tigaie se pune ulei, si se pune pestele la prajit la foc potrivit.
- Se pune apa la fiert pentru mamaliguța cu sare si ulei.
- Se curața ceapa, se spala, se toaca Julien. Se spala ardeiul se taie julien.
- Intr-o alta tigaie se pune ulei, se pune ceapa la calit pana devine sticloasa, apoi se adauga ardeiul fasii, se mai calesc 5 min.
- Usturoiul se curața, se taie feliuțe se adauga peste ceapa si ardei, apoi se adauga sucul de rosii, 500 ml, rosiile cherry taiate, se mai adauga o foaie de dafin, sare si piper si ardei iute dupa gust. Se mai lasa 2-3 min sa fiarba sub capac, apoi se adauga pestele.
- Pestele cu compoziția in care fierbe se rastoarna intr-o tava si se da la cuptor 15min.
- La final se scoate tava de la cuptor, se porționeaza si se orneaza cu patrunjel verde, tocat
- Cand apa de mamaliguța fierbe, se adauga malaiul si se amesteca continuu cu telul aprox.. 15 minute.