Este un fel de mancare delicios. Poate fi mancat numai cu salata sau si cu garnitura. Pieptul de pui cu bacon de pregateste usor si repede.
Ingrediente pentru doua portii
1 piept de pui
8 felii de bacon
8 mere acrisoare
2 linguri unt
sare
condimente (piper, maghiran, vimbru, busuioc)
Mod de preparare
Pipetul de pui se spala , se taie in 8 fasii, care se presara cu sare, piper si alte condimente (cele trecute la ingrediente sau alatele care va plac). Fiecare bucatica de pui se infasoara intr-o felie de bacon si se prinde cu o scobitoare ca sa nu se desfaca.
Merele se curata de coaja , de seminte si se taie felii. Intr-un vas uns cu unt se aseaza feliile de mere. Deasupra se aseaza cucatile de pui invelite in bacon , printre ele se adauga cateva mici feliute de unt.
Se introduce vasul, in cuptorul incalzit in prealabil, la foc mediu pentru 30 de minute. Cand baconul este rumenit (nu uscat) inseamna ca esste gata.
Poate fi servit la masa de pranz sau la cina , insotit de garnitura preferata si de salata sau simple si stropite cu zeama de lamaie.