Daca vrei sa te bucuri de un preparat gustos, dar care se gateste rapid trebuie sa incerci piept de pui cu sos de vin si busuioc si nu vei da gres.
Ingrediente necesare pentru piept de pui cu sos de vin si busuioc:
– patru bucati de piept de pui dezosat si fara pielite
– doua linguri de unt
– doua cepe verzi tocate marunt
– o cana de vin alb sec
– o jumatate de smantana lichida
– un sfert de cana de busuioc tocat marunt
– cativa cartofi si dovlecei
Mod de preparare pentru piept de pui cu sos de vin si busuioc:
Bate fiecare piept de pui cu un sucitor ori cu ciocanul de snitele, dupa care condimenteaza cu sare si piper.
Intr-o tigaie, topeste untul la flacara medie, dupa care gateste fiecare bucata de piept de pui pentru cate trei minute pe fiecare parte.
Intre timp, caleste ceapa in aceeasi tigaie in care a fost puiul. Asteapta sa devina aramie, iar mai apoi adauga si vinul. Lasa sa clocoteasca si apoi adauga smantana. Mai asteapta trei minute, adauga si busuiocul si dupa un minut pune si puiul.
Serveste totul cu cartofi si dovlecei.
Pofta buna!
Extra tips: Daca vrei ca preparatul tau sa fie unul aparte, ei bine, incearca sa inlocuiesti carnea de pui cu cea de curcan.