21 aprilie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATETraiesc in tine si cantaresc peste 2 kilograme! Cum e posibil

Traiesc in tine si cantaresc peste 2 kilograme! Cum e posibil

Dupa cinci ani de cercetare si un consortiu care a adunat cateva sute de cercetatori din SUA, oamenii de stiinta au reusit sa intocmeasca un fel de recensamant al tuturor bcateriilor si virusurilor care traiesc, mananca, defecheaza, se reproduc si mor in interiorul corpurilor noastre.

Programul prin care au reusit sa identifice fiecare microorganism si agent patogen din corpul uman a costa 170 de milioane de dolari, fiind finantat de Human Microbiome Project.

Descoperirea pune intr-o noua lumina intreaga activitate bacteriala din organismele noastre in timp ce nutrientii sunt descompusi, iar gazele si alte resturi sunt eliminate. Totodata, oamenii de stiinta au reusit sa identifice si legaturile dintre bacterii si virusuri, in ceea ce priveste functionalitatea lor in corp.

Revista de specialitate Nature si multe alte jurnale au descris microbii care salasluiesc in piele, saliva, cai nazale, tract digestiv, dar si in alte zone ale corpului, dupa ce 242 de adulti au acceptat sa fie examinati in detaliu in scop stiintific.

Microorganismele, de 10 ori mai numeroase decat celulele

Rezultatele celor cinci ani cercetare sunt foarte importante pentru ca ajuta specialistii in medicina sa inteleaga cum anume influenteaza aceste microorganisme sanatatea omului, daca si cum favorizeaza boli inflamatorii, astmul, afectiunea Crohn, bolile cardiace, obezitatea, diabetul sau cancerul colorectat.

Citeste si:  Uleiul de palmier, cel mai sanatos ulei pentru gatit

Potrivit studiului citat, fiecare dintre noi are 100 de trilioane de forme de viata microscopice, adica de zece ori mai mult decat numarul celulelor din corpul uman.

Un adult care cantareste 90 de kilograme, are in organism intre 1 kilogram si 2,7 kilograme de microorganisme.

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: