Pericolele din casă pentru pisica ta. Curiozitatea și stilul jucăuș fac parte din farmecul pisicii tale, însă câteodată îi pot crea probleme.
Tu te-ai întrebat vreodată cum ai putea rezolva aceste probleme, făcând astfel căminul tău un mediu sigur pentru animalul tău de companie?
Uite care sunt pericolele din casă pentru pisica ta și cum le poți evita
1. Ferește-te de plantele otrăvitoare
Pisicilor le place să mănânce plante, atât în casă, cât și în afara ei. Dar vei fi surprins de numărul mare al plantelor care sunt dăunătoare, periculoase și chiar mortale atunci când sunt ingerate de pisici. Până și plantele care nu sunt otrăvitoare pot cauza stare de vomă și diaree. Ține plantele periculoase în locuri unde nu poate ajunge pisica ta, sau nu le achiziționa deloc. Dacă pisicii tale îi plac plantele, îi poți lua sau crește iarba pisicii.
2. Izolează dulapurile cu produse de curățat
Poți folosi încuietori pentru copii la dulapuri, pentru a împiedica pisica să lingă, să roadă sau să mănânce produsele de curățat. Acestea conțin substanțe chimice periculoase. Și, mai mult, dacă nu vrei ca pisica ta să investigheze oalele și tigăile, ai putea să pui încuietori și altor dulapuri.
3. Ai grijă la medicamente
Ține toate medicamentele, și cele cu și cele fără prescripție (pentru oameni sau pentru animale), într-un dulap securizat. Recipientele sigure pentru copii nu sunt neapărat sigure împotriva rosului. Asigură-te că strângi orice pastilă căzută.
4.Depozitează undeva sigur comorile fragile
Împachetează (sau găsește o metodă sigură de expunere) obiectele casabile. Pisicile iubesc să exploreze spațiul din jurul lor și vor sări pe mese, dulapuri, servante și biblioteci. Pot sparge din greșeală obiecte fragile, apoi urmând să meargă peste cioburi sau chiar să le mănânce. Învață-ți pisica să nu sară pe mobilier.
5. Deconectează-ți casa
Deconectează cablurile pe care nu le folosești. Dacă pisica ta e rozătoare, ar putea intra în șoc. Ai putea, de asemenea, să o descurajezi de acest obicei prin plasarea cablurilor într-un cordon protector sau prin acoperirea lor cu o substanță cu un gust neplăcut.
6. Ascunde cordoanele
Păstrează cordoanele draperiilor și ale jaluzelelor ascunse. Pisica ta ar putea să se sugrume singură dacă un cordon s-ar înfășura în jurul gâtului ei sau s-ar putea îneca din cauza unei bucăți de plastic provenită de la jaluzele.
7. Verifică mașina de spălat (și alte locuri)
Uită-te în interiorul mașinii de spălat înainte să închizi ușa, și ține-o închisă când nu folosești mașina. Pisicile adoră să stea în locuri întunecate și liniștite. Aceste feline se urcă în frigidere, în congelatoare și în sertare, așa că verifică-le înainte de a le închide.
8. Ține masa dezvelită
Scoate fețele de masă dacă nu le folosești. Puii de pisică sunt curioși și vor încerca să se urce pe fața de masă pentru a vedea ce este pe masă. Rezultatul ar putea fi un porțelan sau un cristal spart și o vizită de urgență la medicul veterinar.
9. Pune un capac pe toaletă
Ține capacul de la toaletă jos.Un pui de pisică ar putea cădea înăuntru și nu va putea să iasă singur.
10. Acoperă dispozitivele de distrugere a gunoiului
Acoperă tocătoarele de resturi alimentare. Alpiniste înnăscute, pisicile vor ajunge eventual la un moment dat în chiuveta din bucătărie.
11.Asigură ușa de la intrare și ferestrele
Asigură-te că ușa de la intrare și ferestrele pot fi închise, fără a putea fi deschise de animalul tău de companie. Nu merită riscul de a-ți pierde pisica.
12. Taie-i ghearele
Pisicilor de apartament nu li se tocesc ghearele la fel de repede precum celor din natură, astfel că le pot crește prea lungi. Ghearele netăiate pot crește în pernițele pisicii, ducând la infecție, durere și dificultăți de a merge și de a folosi litiera. Verifică ghearele pisicii tale o dată la câteva săptămâni pentru a vedea dacă au nevoie să fie tăiate.