19 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăTIMP LIBERObiceiuri matinale are persoanelor organizate

Obiceiuri matinale are persoanelor organizate

Ai observat cum unele persoane au dimineti calme si lipsite de efort in timp ce noi restul ne grabim intr-un haos total? Aceste sfaturi de la expertii in organizare te vor ajuta sa ai o dimineata productiva.

Incearca sa se trezeasca primii
Trezitul cu 10-15 minute inainte de toti ceilalti poate fi indeajuns pentru a face diferenta. Este de ajutor sa ai acele minute doar pentru tine fara sa fii tras in milioane de directii de membrii familiei.

Nu isi verifica imediat telefonul
Iti recomandam sa nu iti tii telefonul in camera cand dormi. Cand iti verifici telefonul imediat ce te trezesti te poti pierde in gaura neagra a mailurilor, titlurilor si a postarilor de pe retelele de socializare, fapt care iti iroseste minute pretioase. Ridica-te imediat ce te-ai trezit si ia cateva guri adanci de aer timp de minim 30 de secunde.

Fac lucruri care le plac (pentru perioade scurte de timp)
Imi acord permisiunea sa fac ce vreau, cum ar fi sa meditez, sa fac yoga sau sa ascult muzica pentru o perioada scurte de timp (5-10 minute).

Fac lucrurile in aceeasi ordine mereu
E ca si cum ai crea o memorie a muschilor. Probabil ca respecti o anumita ordine atunci cand te speli pe dinti si iti faci dus deoarece este o obisnuita. Aceeasi teorie functioneaza pentru restul rutinii. Cu cat pui in practica mai mult acest lucru, cu atat iti va fi mai usor sa respecti ordinea, fara a te mai gandi la fiecare pas.

Citeste si:  Ce sa nu faci cu trei zile inainte de Lasatul Secului!

Raspund la emailurile importante
O data ce stai jos si iti verifici emailurile, pregateste-te sa raspunzi la cele importante. Asadar, nu iti vor mai sta in minte atunci cand iti urmezi ritualul de dimineata.

Isi pregatesc mancarea cu o seara inainte
Pregateste micul dejun si pranzul cu o noapte inainte pentru a nu irosi timp pretios dimineata, incercand sa pregatesti masa.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: