4 martie , 2024

Ultimele articole

AcasăTIMP LIBERCel mai destept copil din lume are 2 ani si este roman

Cel mai destept copil din lume are 2 ani si este roman

Anthony Popa Urria, un copil canadian de origine romana de doar 2 ani si 9 luni, are un IQ de 154, aproape cat Albert Einstein sau Stephen Hawking.

La varsta sa, micutul vorbeste deja trei limbi straine, citeste, scrie si rezolva puzzle-uri complicate si jocuri de inteligenta.

Potrivit nationalpost.com, familia copilului este uimita de abilitatile lui Anthony Popa Urria, avand in vedere ca are o capacitate de memorare incredibila. El stie deja toate capitalele lumii si setea lui de a invata este de nestavilit.

Inteligența micutului a inceput sa devina evidenta la sase luni, cand, desi inca nu forma propozitii sau fraze, recunostea toate literele alfabetului.

In luna februarie a acestui an, parintii lui Anthony Popa au decis sa-i testeze coeficientul de inteligenta. Astfel, ei au mers la un specialist Mensa din Londra, Joan Freeman.Anthony Popa Urria

"Am vrut sa fie examinat, sa aiba mai multe oportunitati", a declarat Laura, mama băiatului. "Stiam ca e destept, am vrut sa stiu cat e de destept in comparatie cu alti copii".

In urma examinarii, s-a stabilit că IQ-ul copilului este de 154, in conditiile in care media IQ-ului unui adult este de 100, iar a unui individ considerat inteligent este de 130. Imediat dupa aceea, Mensa Canada a decis sa il accepte pe micut in organizatie.

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: