22 februarie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEO fetita din Mississippi, primul copil vindecat de HIV, din lume!

O fetita din Mississippi, primul copil vindecat de HIV, din lume!

Cazul acesta a facut inconjurul lumii in doar cateva ore dupa ce micuta a devenit prima persoana din lume care a fost vindecata de HIV.

Potrivit jurnalistilor de la CNN, cercetatorii sustin ca acest lucru a fost posibil datorita faptului ca medicii au intervenit din timp, respectiv in primele 30 de secunde de viata ale micutei.

Copilei i-au fost administrate trei tipuri de medicamente de ultima generatie in primele secunde de viata.

Fata a fost depistată HIV pozitiv la nastere, iar mama sa, de asemenea infectata cu HIV, a aflat de boala in momentul in care a nascut. „Nu am putut sa o tratam pe mama in timpul sarcinii cum am fi putut preveni transmiterea catre fat“, a declarat medicul Hannah Gay.

Dr. Katherine Luzuriaga, care a lucrat alături de Gay, susţine că descoperirea este fascinantă, inclusiv faptul că fetitei nu i s-au mai depistat urme de virus in sange nici la 10 luni dupa ce mama sa incetase administrarea tratamentului.

„Este primul caz in care am putut arta ca bebelusul fusese infectat si apoi, dupa o perioada de timp, nu a mai fost nevoie de tratament“, a declarat ea pentru CNN. „Am inceput tratamentul cat mai devreme posibil in acest caz, in primele 30 de ore de viata“, a adăugat aceasta. Gay susţine, la randul ei, ca fatul a fost infectat inca din pantec.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: