24 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATENu ai incercat castanele pana acum? Iata ce beneficii aduc sanatatii

Nu ai incercat castanele pana acum? Iata ce beneficii aduc sanatatii

Castanele sunt folosite de mii de ani ca aliment, fiind extrem de apreciate chiar si de Hippocrate in retetele sale stravechi. Castanele apar pe lista celor peste 600 de plante si fructe cu puteri miraculoase, vindecatoare, ale terapeutului Discoride.

De la castan se recolteaza coaja, florile, frunzele si semintele.

Castanele au o compozitie asemanatoare cu cea a graului, fiind o sursa importanta de hidrati de carbon, fosfor, lecitina, vitaminele B1, B2, B6, E si vitamina C.

Acestea mai contin si proteine, lipide, calciu, fire, magneziu, mangan, zinc. Acestea sunt destul de slabe caloric, la 100 de grame de castane, avem 200 de calorii.

Cel mai apreciat este piureul de castane, acesta isi pastreaza in mare parte vitaminele si nutrientii chiar si atunci cand este prelucrat terminc.

De cele mai multe ori sunt consumate fierte sau prajite, insa se pot folosi si pe post de umplutura pentru diferse preparate.

Beneficii pentru sanatate

Datorita continutului ridicat de vitamine si minerale, castanele sunt un tonic excelent si sunt recomandate persoanelor in convalescenta, dar si pentru cele care sufera de anemie sau astenie.

Castanele nu au colesterol si sodiu, fiind o alegere excelenta pentru persoanele care sufera de probleme cardiace.

Castanele te ajuta sa scapi de afectiunile respiratorii – bronsite si tuse convulsiva.

Citeste si:  Tu folosesti Diane 35? Se pare ca ar putea cauza moartea!

Frunctul minune este o excelenta sursa de fibre, un tonic muscular, nervos si venos. Castanele trateaza cu succes si hemoroizii, tromboza si varicele.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: