16 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATENasterea Lamaze si ce presupune - VIDEO

Nasterea Lamaze si ce presupune – VIDEO

Inrolare trafic.ro

Nasterea prin metoda Lamaze este o metoda ce sprijina nasterea pe cale naturala implicand exercitii de relaxare si respiratie.

Tehnica Lamaze a fost descoperita in 1950 de un obstetrician francez pe numele sau Fernand Lamaze. Dupa multi ani de studiu asupra nasterii pe cale naturala metoda de nastere Lamaze s-a transformat intr-o filozofie care ghideaza si pregateste mamicele pentru aceasta experienta.

Clasele moderne Lamaze invata noile mamici tehnici pentru a reduce durerea din timpul nasterii. Aceasta metoda sustine ideea ca nasterea sa fie naturala si nu condusa, mamicile sunt invatate tehnici si pozitii comfortabile, tehnici de respiratie si de impingere spontana.

Astazi Lamaze promoveaza cele 6 practici ce trebuiesc realizate de o femeie pentru a suporta o nastere pe cale naturala.

Acestea sunt:

1. Travaliul trebuie sa vina de la sine.

2. Femeia intrata in durerile nasteri trebuie sa aiba loc sa se miste

3. Femeile trbuie sa aiba sprijinul tuturor in momentul nasterii

4. Nu trebuie sa existe nici o interventie de rutina in timpul travaliului si a nasterii.

5. Femeile ar trebui sa dea nastere intr-o alta pozitie mai confortabila, decat stand intinse pe spate.

6. Mamele si bebelusi n-ar trebui despartiti imediat dupa nastere, ci ar trebui lasati sa aiba prilejul unei imbratisari calde.

Metoda Lamaze le invata pe mamici ca este mai bine sa nasca natural si doar in cazul unor probleme sa se recurga la cezariana. Exista multa lume care considera ca tehnica Lamaze este buna si nu regreta faptul ca au luat parte la ore de acest gen. Multe vedete opteaza pentru metoda Lamaze inainte de a da nastere.

VIDEO

 

How+to+Practice+the+Lamaze+Childbirth+Method – powered by LIVESTRONG.COM

Citeste si:  Sucul de pătrunjel cu lămâie. Băutura minune care îți curăță ficatul, te scapă de toxine și te ajută să slăbești
Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: