28 noiembrie , 2023

Ultimele articole

AcasăSANATATECe fel iti afecteaza mintea consumul de zahar. Uluitor!

Ce fel iti afecteaza mintea consumul de zahar. Uluitor!

Consumul excesiv de zahar este, dupa cum avertizeaza medicii, nociv pentru organism. Mai ales din cauza ca zaharul rafinat de pe rafturile magazinelor actioneaza asupra corpului uman, daca este consumat excesiv, provocand dependenta.

Mai mult decat atat, zaharul ascuns in dulciuri, in cantitati foarte mari, poate „ataca” creierul, dupa cum avertizeaza specialistii.

Ce fel iti afecteaza mintea consumul de zahar:

– Zaharul duce la formarea radicalilor liberi care duc la ingreunarea comunicarii intre celulele nervoase. Astfel, consumul de zahar in mod excesiv scade capacitatea de cincentrare si pofta de dulce creste.

– O dieta bogata in zaharuri iti afecteaza puternic functiile cognitive. Mai mult, zaharul din organism, daca este in concentratie prea mare, afecteaza negativ performantele mintale. Este vorba efectiv despre „accesul” la informatii din memorie.

– Concentratia ridicata de zahar din organism, sustin specialistii, creste riscul developarii de Alzheimer.

– Zaharul din organism, in concentratie mare, cauzeaza dezechilibre emotionale din cauza ca actioneaza negativ asupra vitaminelor din complexul B. Asadar, zaharul in exces in organism cauzeaza iritabilitate, anxietate, aparitia starilor depresive si chiar aparitia depresiei.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: