22 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEMotivul stiintific pentru care cainele tau te ajuta sa traiesti mai mult

Motivul stiintific pentru care cainele tau te ajuta sa traiesti mai mult

Iata inca un motiv in plus pentru a-ti rasfata cainele astazi. Esti unul dintre cei 44% din locuitori cu un caine? Ai multe lucruri pentru care trebuie sa ii multumesti patrupedului tau, inclusiv somnul odihnitor de aseara.

Cainele tau te poate ajuta sa traiesti mai mult!

Un studiu a adunat date privind 3,4 milioane de subiecti cu varste cuprinse intre 40 si 80 de ani, comparandu-le cu registrele suedeze de proprietari de caini pe o perioada de 11 ani. In general, proprietarii de caini (in special rasele de vanatoare!) au un risc mai mic de deces din cauza bolilor cardiovasculare sau din alte cauze, au descoperit cercetatorii.

Acest lucru este valabil si pentru persoanele care traiesc singure, ceea ce a descoperit un studiu anterior ar putea scurta viata ta. Proprietarii de caini singuri aveau 33% mai putine sanse sa moara si cu 11% mai putine sanse sa aiba un atac de cord in timpul perioadei de studiu, in comparatie cu persoanele singure fara caini.

Potrivit cercetatorilor, avantajele pot merge in ambele sensuri: In timp ce un caine poate incuraja oamenii sa fie mai activi din punct de vedere fizic, oamenii activi pot fi mai predispusi sa aiba un caine. Detinerea unui caine ar putea, de asemenea, sa sporeasca interactiunea sociala a oamenilor si bunastarea generala, ducand la o viata mai lunga. Mai mult, un animal de companie ar putea schimba microbiomele bacteriene ale proprietarului, expunandu-le la bacterii straine, ceea ce ii stimuleaza sistemul imunitar impotriva bolilor.

Citeste si:  Evolutia la copii

Cainii vin cu multe beneficii si acum putem adauga sanatatea inimii la acea lista. Totusi, asa cum vor spune multi stapani de caini, principalul motiv pentru care si-au luat un caine este fericirea pe care le-o ofera.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: