23 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEMotivul pentru care unii oameni fac gripa si altii nu

Motivul pentru care unii oameni fac gripa si altii nu

In sezonul rece, atunci cand maladiile specifice se instaleaza, exista persoane care par „neatinse” de acestea, iar altele se imbolnavesc cu usurinta, in ciuda vaccinurilor pe care le fac preventiv.

Specialistii sustin ca aceste persoane au o sensibilitate a sistemului imunitar si ca, in felul acesta, sunt predispuse la contactarea diferitilor virusi.

Iarna sistemul imunitar se slabeste

Atunci cand consumul energetic depaseste o anumita limita, sistemul imunitar, cel care ne apara, slabeste si astfel captam cu mare usurinta anumite boli.

Iarna, temperatura mediului scade uneori brusc, iar organismul se vede descoperit si lupta sa genereze caldura necesara corpului pentru a acoperi diferenta de grade si nu cedeaza.

Chiar daca organismul lupta in continuare, resursele sale se epuizeaza incet-incet, ajungand in faza in care rezervele de energie dispar si ele. Moment in care boala se instaleaza.

Gripa are mai multe faze

Gripa are trei tipuri de stari fizice: febra, moleseala si oboseala. La fel ca atunci cand depui prea mult efort fizic, in timpul gripei elimini toxinele din corp, tensiunile care exista in organism, trairile care nu ne convin, generate de situatiile care ne pun nervii la incercare. Putem observa ca iarna ne incarcam bateriile si primavara debordam de energie.

Ca o concluzie, nimic nu este intamplator. Natura ne propune solutii de detoxifiere, chiar daca nu suntem de acord cu ele in totalitate. Exista doua anotimpuri in care ni se propune acest tip de detoxifiere a organismului: toamna si primavara.

Citeste si:  Un singur pahar de suc acidulat pe zi creste riscul de diabet

Din acest motiv racim mai des in aceste doua anotimpuri.Prin aceasta oboseala si moleseala, corpul ne obliga practic sa ne odihnim, deci toate astea au un rost.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: