9 decembrie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEMotive pentru care este bine sa bei un pahar de suc de...

Motive pentru care este bine sa bei un pahar de suc de sfecla pe zi

Inrolare trafic.ro

Sfecla contine substante chimice naturale cunoscut sub numele de nitrati. Printr-o reactie in lant, corpul dumneavoastra transforma nitratii in oxid nitric. Acest lucru ajuta la tensiunea arteriala si fluxul sanguin.

De asemenea, studiile recente arata ca sucul de sfecla poate aduce beneficii sanatatii dumneavoastra. Iata cum.

Beneficiile de sanatate ale sucului de sfecla rosie:

1. Prevenirea cancerului
Unul dintre principalele avantaje ale sucului de sfecla este ca poate preveni cancerul. Betaceaninul prezent in sucul de sfecla ajuta la prevenirea formarii tumorilor canceroase si, de asemenea, va detoxifica organismul de toate toxinele nocive.

Impreuna cu dizolvarea calciului rau, aceste beneficii ale sucului de sfecla pot fi eficiente in prevenirea si, eventual, inversarea multor tipuri de cancer, cum ar fi: cancerul de colon, leucemie, la plamani, ficat, piele, san, splina, prostata si cancer testicular.

2. Piele stralucitoare
Daca sunteti sanatosi din interior, aceasta se reflecta si in exterior. Sucul de sfecla este un bun purificator de sange.

De asemenea, sfecla rosie este bogata in vitamina C, care ajuta la curatarea petelor si la echilibrarea tonusului pielii, oferindu-i astfel o stralucire naturala.

3. Sanatatea ficatului
Betaina este unul dintre principalele beneficii ale sucului de sfecla. Betaina ajuta la stimularea functiei celulelor hepatice si la protejarea conductelor biliare si hepatice.

Citeste si:  De ce nu slabesti daca bei alcool

Fibrele de sfecla cresc productia de enzime detoxifiante in ficat.

6. Reduceti colesterolul
Daca aveti colesterol ridicat, trebuie sa luati in considerare adaugarea de suc de sfecla la dieta dumneavoastra. Un studiu recent a aratat ca extractul de sfecla scade trigliceridele, colesterolul total si cresterea colesterolului HDL (bun).

De asemenea, a redus si stresul oxidativ la nivelul ficatului. Cercetatorii considera ca potentialul de scadere a colesterolului din sfecla este datorat fitonutrienilor.

Cum se prepara sucul de sfecla:

Ingrediente:

6 tulpini de telina
1 sfecla
1 mar verde
1/2 castravete

Mod de preparare:

1. Combinati toate ingredientele.
2. Se amesteca usor.
3. Consumati imediat.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

 

Citește și: