27 septembrie , 2023

Ultimele articole

AcasăSANATATESemne care indica un ulcer de stomac

Semne care indica un ulcer de stomac

Ulcerul de stomac, cunoscut si sub numele de ulcere gastrice, sunt rani dureroase in mucoasa stomacala. Ulcerul de stomac sunt un tip de boala ulceroasa peptica. Ulcerul poate afecta atat intestinul subtire, cat si stomacul.

Ulcerul de stomac apare atunci cand stratul gros de mucus care va protejeaza stomacul de sucurile digestive este redus.

Ulcerul stomacal poate fi usor vindecat, dar poate deveni sever fara tratamentul medical adecvat.

Semne de ulcer gastric:

1. Spate sau dureri toracice

Durerea de ulcer gastric poate radia in spate sau in piept. Daca ulcerul a patruns prin peretele intestinal, durerea poate deveni mai lunga, mai severa si mai greu de atenuat.

Ulcerele pot provoca, de asemenea, perforare, in cazul in care mucoasa stomacului se desparte, in care se pot simti dureri abdominale severe si bruste, care se inrautateste continuu. Ar trebui sa mergeti imediat la spital.

2. Sangerari

Ulcerele pot sangera si pot provoca varsaturi, in special, varsaturi de material care arata ca o baza de cafea sau sange, potrivit Sophie Balzora, MD, gastroenterolog si profesor asistent de medicina la NYU Langone Medical Center.

Materiile fecale pot deveni negre la culoare, ceea ce poate indica sange digerat. Ambele sunt semne care necesita asistenta medicala urgenta.

3. Abdomen greu

Citeste si:  Adevarul despre ceaiul verde

Este comun ca un ulcer se dezvolta sa simta o senzatie de plinatate sau greutate in burta, similar cu sentimentul impovaratoare pe care il ai dupa ce bei multa apa.

4. Arsuri la stomac sau regurgitare

Datorita faptului ca ulcerul este perpetuat in acid, durerea de stomac poate fi adesea asociata cu regurgitare, acel sentiment de aciditate care va sustine in gat si arsuri cronice. Alte simptome, cum ar balonare sau senzatie de plin permanent, pot fi de asemenea indicii ale bolii.

5. Indigestie crescuta

Ulcerul de stomac poate provoca dureri teribile si indigestie.

6. Greata

Din cauza unui dezechilibru al sucurilor digestive, veti simti probabil greturi usoare pana la severe, de obicei dimineata, pe stomacul gol.

7. Dureri de stomac

Dureri de stomac, este cel mai frecvent simptom al ulcerului stomacului, care este, de obicei, o durere, senzatie plictisitoare si arsura in zona mediana abdominala. Durerea prezinta in mod clasic in legatura cu secretia de acid din intestine. Durerea de obicei dureaza intre mese si in timpul noptii, cand acidul a fost secretat in stomac si nu exista hrana pentru a actiona ca un tampon.

Antiacidele poate ameliora temporar durerea, dar va continua sa revina pana cand ulcerul este tratat.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: