Ne aflam in sezonul muraturilor si conservelor pentru iarna. Daca pana acum am auzit despre aceste beneficii ale verzei murate din batrani, astazi vom afla ce parere au nutritionistii despre asta.
Se spune ca a consuma varza murata este ca un medicament natural impotriva a multor afectiuni. Una dintre ele ar fi cancerul la san. Consumul de varza murata in decursul a mai multor zile pe luna, poate reduce riscul aparitiei cancerului la san.
Varza murata este o sursa bogata in vitamine: B1, B2, B3, B4, B9, B12 si vitamina C. Vitamina C ajuta organismul sa lupte impotriva racelilor, gripelor si ajuta la intarirea sistemului imunitar. Vitamina B12 protejeaza sistemul nervos, ajuta memoria si incetineste procesul de imbatranire. Lucru pe care noi femeile l-am stopa definitiv daca ar fi posibil.
Varza murata ajuta organismul in detoxifierea lui, lupta impotriva anemiei, ajuta impotriva aparitiei hemoroizilor, poate bloca aparitia tumorilor, poate imbunatati auzul si ajuta impotriva bolilor gastrice cum ar fi ulcer sau gastrite.
Varza murata poate combate oboseala, mentine sanatatea parului si a unghilor, poate ajuta impotriva asteniei de toamna, impotriva diabetului si al multor altor boli.
Varza murata este un medicament foarte eficient impotriva constipatiei, consumul acesteia in mod regulat poate imbunatati sanatatea tractului intestinal.
Este un beneficiu, un medicament natural si un aliment foarte potrivit pentru sezonul rece.
Daca ar fi sa ii dam o descriere eficienta cred ca sanatate la butoi ar fi cea mai potrivita pentru aceasta minune inventata de oameni.
Un aliment traditional, natural, benefic, gustos, plin de vitamine, este secretul longevitatii bunicilor nostri si al tuturor batranilor ce l-au consumat an de an.