22 februarie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEMetoda inedita de a tine minte ce nu vrei sa uiti

Metoda inedita de a tine minte ce nu vrei sa uiti

A strange fizic pumnul este o metoda buna de a tine minte ceea ce nu vrei sa uiti. Strange mai intai pumnul drept inainte sa-ti amintesti o anumita informatie si apoi strange si pumnul stang cand te gandesti la ea, pentru a-ti maximiza memoria si sansele de a-ti aminti.

 

Trucul bizar de a strange pumnii activeaza acea regiune a creierului responsabila cu asimilarea informatiilor si cu aducerea aminte. Daca esti dreptati, strange mai intai pumnul drept pentru a pastra mai bine ce vrei sa-ti amintesti si apoi strange pumnul stang pentru a te asigura ca-ti vei aduce aminte in viitor ce informatia pe care vrei sa o pastrezi. Daca esti stangaci, procedeaza invers: strange mai intai pumnul stanga si mai apoi pe cel drept.

 

Eficienta metodei inedite de a-ti aduce aminte a fost constatata de oamenii de stiinta de la Universitatea de stat Montclair din New Jersey (SUA), coordonati de cercetatorul-sef Ruth Propper, scrie revista “Time Magazine”. Savantii au ajuns la aceasta concluzie supunand testului memoriei 50 de studenti dreptati de la Universitatea Montclair. Lor li s-a dat o lista cu 36 de cuvinte pe care trebuiau sa le tina minte si o mica minge de strans in mana.

 

Studentii au fost impartiti in trei grupuri. Un grup a strans de doua ori mingile in maini, timp de 45 de secunde – mai intai cu dreapta pentru a memora cuvintele si mai apoi cu stanga pentru a si le aminti. Al doilea grup de studenti dreptati a efectuat acelasi exercitiu, dar folosind mai intai mana stanga si apoi mana dreapta, adica tocmai invers. Al treilea grup a trebuit sa retina cuvintele fara a se folosi de mingii si fara a strange pumnii.

 

Citeste si:  Cum sa iei in greutate intr-un mod sanatos

Rezultatele au fost surprinzatoare! Grupul de studenti dreptaci care au strans mingile mai intai cu dreapta si apoi cu stanga si-au amintit cuvintele pe care trebuiau sa le memoreze, in timp ce voluntarii dreptaci care au actionat mai intai cu stanga pe mingi nu au avut performante de memorare la fel de bune. Studentii care nu si-au folosit pumnii si nici mingile si-au amintit cele mai putine cuvinte.

 

“Descoperirea arata ca simple miscari ale corpului care schimba temporar modul de functionare a creierului imbunatatesc memoria”, a precizat doctorul Propper in raportul ei despre studiu, ce a fost publicat in revista de specialitate “PLoS One”.

 

Participantii dreptaci la studiu care au strans mingile mai intai cu dreapta si apoi cu stanga si-au amintit, in medie, zece cuvinte, cu patru mai mult decat dreptacii care au actionat invers.

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: