12 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATETOTUL despre ASTENIA de primăvară! AFLĂ cum o poţi învinge

TOTUL despre ASTENIA de primăvară! AFLĂ cum o poţi învinge

Inrolare trafic.ro

Odată cu venirea primăverii, mulţi dintre noi „experimentăm” stări persistente de oboseală şi lipsa puterii de concentrare. Când vă simţiţi secătuit de energie fără un motiv plauzibil, este foarte posibil să suferiţi de astenie de primăvară. Din fericire, această stare poate fi uşor învinsă cu ajutorul unor metode la îndemâna oricui.

Fără a fi, propriu-zis, o boală, astenia este o stare, o tulburare ce se instalează la începutul primăverii. Aşa reacţionează unele organisme la ieşirea din iarnă.

Plimbările în aer liber, benefice

„Schimbarea stilului de viaţă vă fereşte de astenie. Fiţi activi şi vă veţi adapta mult mai uşor expunerii mai prelungite la lumina soarelui. În plus, prin mişcare veţi ajuta organismul să se adapteze mai uşor schimbării.

Este ştiut că la începutul primăverii se produce o scădere a endorfinelor – hormoni responsabili de starea de bine – şi a melanocitelor. Eliberarea acestora din urmă este favorizată de expunerea la lumina solară, aşa că plimbările în aer liber ajută”, explică dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii PULS. 

Continuarea AICI

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: