22 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEMenopauza timpurie? Afla de ce este atat de periculoasa!

Menopauza timpurie? Afla de ce este atat de periculoasa!

Inrolare trafic.ro
Menopauza prematura este un fenomen in crestere, care ii ingrijoreaza pe medici. Unul dintr-o mie de cazuri priveste tinere care nu au implinit inca 30 de ani, multe dintre ele fara copii. Afla cauzele, dar si cu ce riscuri este asociata menopauza precoce!


Cauza posibila: chimicalele din cosmetice

Folosirea zilnica a produselor cosmetice poate duce la instalarea menopauzei cu 2, 3 pana la 15 ani mai devreme decat in mod obisnuit, avertizeaza oamenii de stiinta de la Unversitatea Washington, din Statele Unite. Mai exact, ftalatii, un grup de chimicale care se gasesc in orice fel de plastic, cosmetice, produse de ingrijire a casei si in ambalaje de produse alimentare afecteaza fertilitatea femeii. „Menopauza precoce are un impact puternic asupra sanatatii. Suntem convinsi ca aceste chimicale pot afecta functia ovariana si reproducerea umana”, a declarat dr. Natalia Grindler, profesor la Universitatea Washington pentru dailymail.co.uk.

Instalarea precoce a menopauzei mai poate aparea si pe un fond genetic, daca in familie exista rude de gradul I care au avut aceeasi problema. Ea se poate instala intr-un context autoimun, cand sistemul imunitar distruge ovarele, considerandu-le corpuri straine de organism.

Citeste continuarea articolului  pe acasa.ro
Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: