26 ianuarie , 2025

Ultimele articole

AcasăDIETEMeniul in dieta Montignac

Meniul in dieta Montignac

Inrolare trafic.ro

Alegerile alimentare pe care le faceti in dieta Montignac trebuie sa asigure o alimentatie echilibrata, cu 30% proteine, 30% lipide si 40% glucide, tinand cont de aportul micului dejun care este, de obicei, glucidic.

Structura meselor este cea clasica, cu mic dejun, pranz si cina, insa exista foarte multa libertate in alegerea alimentelor, a cantitatii de mancare, iar mesele pot fi inversate, din cauza “logisticii”.

Micul dejun

Masa de dimineata este cam aceeasi in fiecare zi. Trebuie organizata conform principiilor dietei Montignac si, in general, va fi de natura glucido-proteica. Micul dejun va cuprinde glucide cu IG mic, proteine si o bautura.

Glucide cu indice glicemic mic:
-fructe;
-paine integrala, biscuiti de secara cu 24% fibre, paine Pumpernickel; (www.montignac.com )
-cereale integrale fara zahar;
-dulceturi fara zahar;

Proteine:
-iaurt cu 0% grasime;
-branza cu 0% grasime;
-jambon de pui sau de curcan;
-somon afumat sau marinat;

O bautura
Se recomanda cafeaua decofeinizata, cafea arabica, cacao, cicoare, lapte degresat, lapte de soia sau migdale, ceaiul si sucurile de fructe cu pulpa (evitati sucurile industriale sau indulcite).

Zaharul si toate grasimile saturate (in special untul) trebuie evitate cu strictete.

Pranzul

Masa cea mai importanta din zi, pranzul Montignac este lipido-proteic, adica va contine lipide (grasimi bune), proteine de origine diversa (carne, peste, oua, branza) si glucide (legume, leguminoase, cereale, fructe cu IG mai mic sau egal cu 35). De obicei, pranzul este compus din trei feluri:
-un aperitiv; aproape in toate cazurile este compus din legume sau cruditati;
-un fel principal: format din carne, oua, peste, la care se adauga o garnitura de legume (in general fierte sau gatite pe gratar);
-un desert din cele patru categorii principale: branza insotita de salata, un fruct sau un preparat pe baza de fructe, un iaurt sau un produs de patiserie Montignac ( fara faina, fara unt, fara zahar).

Citeste si:  Liposuctia virtuala. Scapa de celulita si grasime fara bisturiu, in 30 de minute!

Cina

Mesele de seara sunt mai putin copioase, iar continutul lor in glucide este mai important. Trei dintre cele sapte mese dintr-o saptamana trebuie sa fie glucido-proteice, fara grasimi (sunt acceptate doar cele de peste sau foarte putin ulei de masline).

Pentru a putea servi o masa festiva sambata sau duminica, incercati sa pastrati un echilibru, diminuand cantitatea de mancare de la pranz. De asemenea, chiar daca aveti musafiri sau sunteti invitati, incercati sa nu va abateti de la principiile Montignac, pentru a nu strica echilibrul obtinut.

Fara exceptie, cina trebuie sa contina maxim doua feluri, un fel principal si un desert.

Bine de stiut

Meniurile sunt orientative, pranzul si cina pot fi inversate intre ele din comoditate si pentru a nu cara la birou mai multe caserole cu diverse feluri de mancare.

Pranzul sau cina pot fi inlocuite de o gustare Montignac, si anume:
-un sandvis cu paine integrala cu indice glicemic mic, cu cruditati sau somon afumat, sau cu proteine fara grasimi – jambon de pui sau curcan ori albus de ou fiert.
-fructe proaspete ori uscate, alaturi de care se pot manca nuci, alune sau migdale.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

 

Citește și: