Mancarea de cartofi sau mancarica de cartofi, asa cum era denumita de mama ori de bunica, este, fara doar si poate, un preparat ce-ti aminteste de copilarie, motiv pentru care iti propunem sa te intorci in acele vremuri gatind acest fel.
Este o reteta ieftina, cu ingrediente banale si la indemana oricui. Foarte simpla si usor de facut, dar rezultatul este absolut delicios.
Daca nu concepi sa mananci fara carne, poti sa reinventezi aceasta reteta. Adauga fie bucati taiate de marunt de pui sau porc, fie carnati, in functie de preferintele tale personale.
Calesti intai bine carnea, apoi ceapa si restul legumelor, asa cum este explicat in reteta. Mancarica de cartofi o poti servi cu muraturi, cu un ardei verde, cu o salata de primavara sau simplu, cu o ceapa sparta in patru.
Citeste si: Cum prepari supa crema de ardei copti! E mai simplu decat crezi
Cum se face mancarea de cartofi? Reteta simpla si ieftina
Lista de ingrediente:
– opt cartofi mari
– un morcov
– o ceapa medie
– o conserva de rosii in bulion
– o lingura de ulei
– sare
– piper
– marar
Citeste si: Paste cu sos alb sau paste cu sos de branza: cea mai gustoasa si mai rapida reteta facuta de Mirela Vaida
Mod de preparare:
Se taie ceapa sub forma de solzisori, apoi se caleste in uleiul care a fost putin incins de dinainte. Se adauga. Se curata si se spala cat mai bine cartofii, sub forma de cuburi. Se spala bine si morcovii dupa ce se curata, apoi se taie cu atentie in forma rondele si se pun impreuna cu cartofii si un praf de sare peste ceapa calita.
Completeaza cu apa astfel incat sa-i acoperi, dupa care pune capacul si lasa cratita la foc mediu pentru 15-20 de minute.
Ulterior, cand cartofii s-au fiert, intra furculita in ei, adauga rosiile in bulion tocate cat mai marunt. Condimenteaza cu sare si piper si mai asteapta sa fiarba timp de cinci minute.
La final, toaca mararul marunt si presara-l deasupra, in farfurie.
Pofta buna!