22 februarie , 2024

Ultimele articole

AcasăMAMICIMama la 20 de ani sau mai tarziu?

Mama la 20 de ani sau mai tarziu?

In ziua de astazi femeile nu se mai grabesc sa devina mame la varste fragede de 18-20 de ani, asa cum era pe vremea bunicilor sau mamelor noastre.

Totusi intrebarea ramane: la ce varsta este cel mai potrivit sa iti intemeiezi o familie?

Cei mai multi experti sunt de parere ca nu exista o varsta ideala pentru primul copil. Totusi exista o serie de avantaje dar si dezavantaje pentru nasterea la varste diferite.

La varsta de 20 de ani, spre exemplu, vei avea mai multa energie sa alegi  articole pentru copii, de care ai nevoie pentru ingrijirea bebelusului, dar mai putine resurse financiare si experienta de viata. La varsta de 30 si 40 de ani poti fi mai stabila din punct de vedere financiar, insa te poti confrunta cu lipsa timpului necesar pentru cresterea si organizarea unei familii. Articolul de fata contureaza avantajele si dezavantajele unei sarcini la varste diferite.

Mama la 20-24 de ani
Atat doctorii cat si societatea sunt de parere ca aceasta este varsta ideala pentru a face un copil, din punct de vedere al organismului si energiei de care dai dovada in aceasta etapa a vietii. Acestia sunt anii cei mai fertili, insa chiar daca ai o menstruatie regulata si nu ai probleme de sanatate, doctorii spun ca o femeie la aceasta varsta are sanse de 20% , in fiecare luna, sa ramana insarcinata dupa un contact sexual neprotejat. Acest procent se aplica femeilor care se confrunta cu factori stresanti in viata de zi cu zi sau au o alimentatie incorecta ori nu se odihnesc suficient.

CONTINUAREA PE BEBELU.RO

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: