16 iulie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATELa unele femei, infarctul nu provoaca dureri in piept

La unele femei, infarctul nu provoaca dureri in piept

Inrolare trafic.ro

Potrivit unui nou studiu, femeile tinere pot suferi un infarct fara a avea simptomul cel mai evident al acestuia: durerile in piept.

Medicii de la Clinica Watson din Lakeland, SUA, au efectuat un studiu în care au inclus 1,1 milioane de bărbaţi şi de femei care au suferit un infarct miocardic şi care au fost trataţi în peste 2.000 de spitale americane. Ei au constatat ca durerile toracice nu sunt un simptom distinctiv al infarctului, cel puţin în cazul femeilor. Cele cu vârste mai mici de 55 care suferă un infarct au adeseori simptome atipice, iar durerile în piept nu se numără printre ele. Studiul semnalează că 42% din femei nu au acuzat acest simptom atunci când au suferit un infarct.

Absenţa durerilor în piept dintre simptomele de infarct la femei întârzie diagnosticul şi tratamentul, iar aceste lucruri explică de ce rata de mortalitate prin infarct este mai mare la femei decât la bărbaţi. Aproape 15% din femei decedează în urma unui infarct, în vreme ce procentul în rândul reprezentanţilor de sex masculin este de 10%. Femeile mai tinere care nu prezintă dureri în piept atunci când suferă un infarct au un risc cu aproape 20% mai mare de deces, comparativ cu bărbaţii mai tineri care trec printr-un astfel de eveniment cardiac.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: