Daca esti indragostita iremediabil de salata de beuf, insa tii la silueta ta iti recomandam sa incerci salata a la russe, o varianta mai light a acesteia, ce nu contine carne.
Ingrediente necesare pentru salata a la russe:
– sase oua fierte
– patru morcovi medii
– doua radacini de patrunjel
– doua radacini de pastarnac
– o telina mica
– 200 de grame de castraveti murati
– 250 de grame de cartofi fierti in coaja
Ingrediente necesare pentru maioneza:
– doua galbenusuri proaspete
– doua lingurite cu varf de mustar
– 200 de ml de ulei
– sare, piper, dupa gust
– zeama de lamaie
Mod de preparare salata a la russe:
Fierbe toate legumele intr-o oala, iar intr-un alt vas fierbe ouale.
Dupa ce s-au fiert bine ouale, taie-le sub forma de rondele. Curata cartofii de coaja, iar celelalte legume taie-le sub forma de cubulete mici.
Citeste si: Supa crema de ardei copti, un preparat delicios, numai bun pentru Postul Craciunului
Pentru a prepara maioneza freaca galbenusurile cu mustarul, iar intre timp adauga cate putin ulei. Pune zeama de lamaie, sare si piper si gata.
Legumele tocate si ouale se amesteca cu maioneza, se asezoneaza cu sare si piper si se decoreaza cu ceapa verde sau patrunjel. Se da la rece si se serveste.
Pofta buna!