22 aprilie , 2024

Ultimele articole

AcasăTIMP LIBERInformatii despre ras pe care nu le stiai

Informatii despre ras pe care nu le stiai

Rasul este una dintre cele mai vechi forme de expresie si comunicatie. Iata cateva informatii pe care cu siguranta nu le stiai despre ras.

Oamenii au ras inainte de a vorbi
Unii oameni de stiinta considera ca rasul a fost folosit de oameni ca o metoda de a comunica cu altii cu milioane de ani inainte de a invata sa vorbeasca. Mecanismul rasului este integrat in creierul nostru, asa ca bebelusii pot sa faca acest lucru de la 17 zile. Chiar si bebelusii care se nasc orbi si surzi au abilitatea de a rade.

Rasul este rareori legat de umor
Profesorul Robert R. Provine si studentii sai au facut un studiu la mall. Au ascultat conversatiile oamenilor si au descoperit ca din 1200 de episoade de ras, doar 10% dintre ele erau legate de o gluma.

Soarecii si maimutele rad
Poate suna ciudat, dar mai multi oameni de stiinta au observat ca primatele scot niste sunete cauzate de gadilat. Aparent, soarecii se gadila foarte tare pe gat. Cand un om de stiinta si studentul sau au gadilat gatul unui soarece, au observat ca rozatoarea a emis un sunet cu frecventa foarte inalta pe care l-au interpretat ca pe un ras.

Cuplurile care rad impreuna, raman impreuna
Robert Levinson, profesor de psihologie la Universitatea din California, Berkeley, a invitat cupluri in laboratorul sau si i-a cerut fiecarui partener sa discute despre ceva care l-a iritat pe celalalt partener.

Citeste si:  Razi cu pofta zi de zi! Iata care sunt beneficiile

Cuplurile care au abordat situatia stresanta cu amuzament nu numai ca s-au simtit mai bine in acel moment, dar au avut niveluri mai inalte de satisfactie in relatie si au ramas impreuna mai mult decat cuplurile care nu au zambit.

Aceasta este stiinta din spatele motivului pentru care relatia voastra este mai puternica daca aveti acelasi simt al umorului.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: