22 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăMAMICIIata cum poti preveni rivalitatea dintre frati si surori

Iata cum poti preveni rivalitatea dintre frati si surori

Rivalitatea dintre frati si surori este inevitabila intr-o anumita masura, insa nu trebuie sa le domine intreaga relatie. Continua sa citesti pentru a afla cum poti opri aceasta rivalitate.

Petrece timp singura cu fiecare copil in parte
Rivalitatea se naste din dorinta copilului de a avea intreaga atentie a parintelui, se bazeaza pe nevoia copilului de a fi recunoscut de catre parinte.

Fa-ti timp pentru activitati in familie
Intr-o lume ocupata unde timpul liber este tot mai limitat, distractia dispare din ecuatie, insa timpul petrecut in familie poate crea o atmosfera care elimina rivalitatea dintre copii.

Invata cand sa intervii
Orice parinte cu mai mult de un copil a fost prins in mijlocul unui conflict pentru o jucarie. Este extrem de tentant sa faci pe arbitrul in asemenea de conflicte insa trebuie sa te gandesti bine inainte sa intervii. Daca nu este un conflict fizic, incearca sa nu te implici. De multe ori, parintii tind sa faca situatia sa para mai serioasa decat este deja.

De obicei, copii isi rezolva problemele pe cont propriu, iar rivalitatea fara interventia parintilor ii invata pe copii sa negocieze.

Ofera-le spatiu Fiecare copil cu un frate sau o sora isi doreste sa fie perceput ca o persoana individuala cu scopuri proprii.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: