23 februarie , 2024

Ultimele articole

AcasăTIMP LIBERIata care este cel mai periculos oras de pe planeta

Iata care este cel mai periculos oras de pe planeta

San Pedro Sula din Honduras este considerat cel mai periculos oras de pe planeta, cu un numar de 169 de crime la 100.000 de locuitori, potrivit unui raport dat publicitatii de o organizatia neguvernamentala din Mexic.

Locul secund pe lista cu orase periculoase se situeaza statiunea mexicana Acapulco, nod de tranzit al drogurilor din America Centrala in SUA, ceea ce marcheaza intr-un fel indicele de 128 de crime la 100.000 de locuitori pe an.

Poziţia a treia este impartita intre capitala venezueleana Caracas, zona centrala metropolitana a Hondurasului si orasul Torreón din Mexic.

„Consiliul cetatenilor in numele sigurantei publice si justitiei”, autorii raportului menţioneaza ca situatia din fiecare oras depinde de eforturile depuse de autoritatile centrale si locale pentru eradicarea criminalitatii si pentru imbunatatirea imaginii comunitatilor lor.

Ciudad Juárez, Mexic, situat la granita cu SUA, care in 2011 se situa pe pozitia a doua printre orasele cele mai periculoase din lume, si-a imbunatatit intre timp situatia, plasandu-se in actualul top pe locul 17, cu 56 de crime la 100.000 de locuitori.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: