22 februarie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEGuma de mestecat poate afecta memoria!?

Guma de mestecat poate afecta memoria!?

Un studiu recent efectuat de cercetătorii de la Universitatea Cardiff din Anglia a adus în atenție o descoperire surprinzătoare: guma de mestecat ar putea afecta memoria.

Acest lucru se întâmplă datorită faptului că mestecatul poate interfera cu capacitatea creierului de a memora liste seriale. Acest fenomen se explică prin faptul că mișcările continue de mestecare pot distrage atenția, având astfel un impact negativ asupra memoriei pe termen scurt.

În cadrul studiului, cercetătorii au organizat un experiment în care voluntarii au fost împărțiți în două grupuri. A fost constatat că cei care au mestecat gumă în timp ce încercau să memoreze liste cu numere și litere și-au amintit cu dificultate conținutul, spre deosebire de cei din al doilea grup care se concentrau exclusiv pe liste, fără să mestece gumă.

Această descoperire aduce un nou punct de vedere asupra impactului gumei de mestecat asupra creierului, și pune sub semnul întrebării rezultatul obținut în cadrul altor studii anterioare.

Conform acestor cercetări precedente, se sugera că guma aromată poate de fapt să îmbunătățească performanțele creierului.

Este un fapt cunoscut că se credea că guma de mestecat poate îmbunătăți concentrarea prin creșterea fluxului sangvin la nivelul creierului. Cu toate acestea, cercetătorii din Cardiff susțin acum că mestecatul gumei poate interfera cu procesul care este în mod normal folosit pentru memorarea conținutului verbal.

Citeste si:  Evita aceste alimente care pot cauza migrene

Aceasta este o perspectivă care necesită cercetări suplimentare pentru a înțelege pe deplin efectele complexe ale gumei de mestecat asupra funcțiilor cognitive.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: