27 iulie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEGreseli de evitat atunci cand prajesti oua in tigaie

Greseli de evitat atunci cand prajesti oua in tigaie

Inrolare trafic.ro

Ouale fac parte din micul dejun al multor romani. Sunt delicioase si satioase, insa nu sunt multi cei care stiu la ce pericol se expun atunci cand nu le gatesc ca la carte.

Ouale crude aduc salmonella
Exista multe persoane pasionate sa consume oua crude, insa trebuie sa stie ca acestea pot aduce salmonella. Simptomele bolii sunt varsaturile, crampele stomacale, diareea si febra.

Temperatura la care trebuiesc prajite
Pentru a nu va dauna sanatatii, specialistii spun ca ouale trebuiesc prajite la 75 de grade Celsius, astfel toti agentii patogeni vor fi distrusi.

Insa, in acelasi timp, uleiul nu trebuie sa depaseasca 80 de grade Celsius.

Atunci cand sunt lasate prea mult pe foc, grasimile se descompun in compusi chimici toxici iar acestia joaca un rol important in dezvoltarea tumorilor canceroase.

Este recomandat sa renuntati la ouale prajite si sa alegeti sa consumati oua fierte, sunt mai sanatoase si vor tine kilogramele in plus la distanta.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: