24 februarie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEGrasimea din alimente se depune pe talie in doar trei ore

Grasimea din alimente se depune pe talie in doar trei ore

Daca la masa ai consumat 30 g de grasime, aceasta se va transfoma in doua trei lingurite de tesut adipos.

Un grup de specialisti din Marea Britanie a conchis ca un mic dejun plin de grasimi se depune in maxim patru ore pe corpul nostru. Specialistii au urmarit modul in care este procesata grasimea din mancare si au tras aceste concluzii alarmante.

Potrivit studiului lor, la nivelul aparatului digestiv grasimea este descompusa in particule mici in aproximativ o ora dupa care circula prin fluxul de sange.

Ulterior grasimea ajunge sa fie captata de tesutul adipos deja existent la nivelul taliei unde este stocata, formand burta de grasime.

Acest proces este mult mai rapid decât se credea pâna acum, a declarat profesorul de metabolism Fredrik Karpe, coordonatorul studiului.

CITESTE SI

Cum sa scapi de grasimea de pe burta

Ne putem ingrasa pana la 5 kilograme si sa nu ne dam seama

Cu toate acestea, fenomenul poate fi controlat printr-o alimentatie sanatoasa. Astfel, la micul dejun puteti consuma grasimi avand in vedere ca ele sunt arse pana in cea dea doua jumatate a zilei. Insa, daca sunt consumate alimente bogate in grasimi dupa ora 18, acizii grasi din acestea sunt resorbiti de organism in proportie de peste 50%, ajungand pe talie.

Un kilogram de grasime se arde in 9 ore

Cu toate acestea, potrivit specialistilor, acumularea de tesut adipos dupa o masa cu grasimi este temporara. Insa o dieta bogata in grasimi nu va face decat sa duca la depuneri din ce in ce mai mari pe talie. Astfel, eliminarea acestora va fi din ce in ce mai grea.

De fapt, specialistii au constatat ca pentru a da jos un singur kilogram de grasime corporala trebuie sa avem un consum energetic de 7.000 de calorii. Aceste calorii se pot consuma, de exemplu, mergand sapte ore pe bicicleta

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: