Este un fel de macare care poate fi servit ca un aperitiv sau ca garnitura la o friptura de porc, urmate de un desert gen tiramisu.
Cuprins
Ingrediente pentru 4 portii
100 grame de malai
8 felii subtiri de branza
8 felii de salam
80 grame faina
100 grame pesmet
ulei
sare
piper
Mod de preparare
Se fierbe malaiul in 500 ml de apa cu sare, amestecand incontinuu.
Se intinde mamaliga pe planseta intr-un strat subtire cam de 8-10 mm, se lasa sa se raceasca, apon cu un pahar se taie 16 discuri. Cu acelasi pahar incercati sa faceti 8 discuri de branza si 8 de salam.
Se suprapun un disc de mamaliga, unul de salam, unul de branza si apoi iar unul de mamaliga si se lipesc marginile discurilor de mamaliga.
Se bat ouale cu sare. Se trec gogosile prin faina, apoi prin ou si pesmet.
Intr-o tigaie se pune uleiul la incins. Se pun gogosile una cate una, se prajesc pe ambele parti. Se servesc fierbinti.