5 iunie , 2023
AcasăSANATATEGazele de esapament de la masinile Diesel produc cancer

Gazele de esapament de la masinile Diesel produc cancer

chilipirul-zilei.ro/

Gazele de esapament emise de motoarele Diesel favorizeaza aparitia cancerului la plamani in aceeasi masura ca substantele periculoase precum azbestul si arsenicul.

Informatia a fost transmisa chiar de Organizatia Mondiala a Sanatatii, care – in urma unei cercetari efectuate de Agenţia Internaţională pentru Cercetări asupra Cancerului (CIRC) – a stabilit ca gazele de esapament provenite de la masinile Diesel intra in categoria subtantelor care produc, in mod sigur, cancer (grupa 1). În aceeasi categorie intra si substantele cu efecte letale precum azbestul şi arsenicul.

Dovezile stiintifice sunt clare, iar concluziile grupului de lucru au fost unanime: gazele emise de motoarele Diesel cauzeaza cancer pulmonar, a declarat medicul Christopher Portier, presedintele grupului de specialisti CIRC.

Pe de alta parte, Lesley Walker, unul dintre directorii Centrului de Cercetare pentru Cancer din Marea Britanie, a atras atentia ca numarul de cancere cauzate de gazele produse de motoarele Diesel este, cel mai probabil, o fractiune din numarul celor declansate de fumat.

 

Articolul precedent
Articolul următor

Citește și

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.