22 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEFumatul in timpul sarcinii. Ce efecte crunte are

Fumatul in timpul sarcinii. Ce efecte crunte are

Inrolare trafic.ro

Fumatul este una dintre cele mai puternice cauze ale problemelor de sanatate pe parusrsul sarcinei.

Monoxidul de carbon si nicotina furnizate de tigarete traverseaza cu usurinta placenta, regasindu-se in concentratii mai mari in sangele fetal decat in cel al mamei.

Tutunul dauneaza foarte grav sanatatii si in special sanatatii copiilor nostri. Fumatul in timpul sarcinii creste riscul ca bebelusul tau sa sufere anumite afectiuni. In plus, creste riscul pierderii sarcinii mai ales in primele luni.

Sunt suficiente femei care pur si simplu nu pot renunta la fumat in timpul sarcinii, oricate sfaturi primesc si oricate lucruri stiu in teorie despre efectele daunatoare ale fumatului asupra fatului si asupra lor.

In aceste conditii, orice sfat suplimentar este de prisos si nu ramane decat ca mamicile cu pricina sa isi asume constient responsabilitatea faptelor lor.

Cele mai periculoase efecte pe care le poate avea fumatul in timpul sarcinii asupra fatului sunt:

avortul spontan
defecte din nastere
nasterea prematura
nasterea unui bebelus fara viata
nasterea unui bebelus cu o greutate mica la nastere

Desi multe mamici sunt constiente de riscurile si consecintele pe care le are fumatul in timpul sarcinei, renuntarea nu este usoara. Mamicile au nevoie de ajutor din partea medicului sau partenerului de viata, pentru ca bebelusul este mai important!

 

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: