2 octombrie , 2023

Ultimele articole

AcasăTIMP LIBERFOTO EXCLUSIV Primele poze cu Iulia Timosenko, batuta in inchisoare

FOTO EXCLUSIV Primele poze cu Iulia Timosenko, batuta in inchisoare

Presa din Ucraina a publicat primele imagini cu Iulia Timosenko in inchisoare. Fostul prim-ministru pare sa fi suferit tratamente abuzive.

Potrivit comisarului pentru drepturile omului din Ucraina, Iulia Timoşenko, fostul prim-ministru ucrainean, a fost batuta. Ea se afla la penitenciarul Kacianovskaia din Harkov, unde are de ispăşit 7 ani de închisoare pentru abuz de putere. Fostul premier al Ucrainei a intrat alaltaieri în greva foamei, protestul fiind faţă de "represiunea politică" de care ea insăși acuză că are parte

"Comisarul pentru Drepturile Omului, Nina Karpaceva a anuntat public ca reprezentantul sau a vizitat-o martea trecuta pe condamnata, fara sa anunte. S-a confirmat ca fostul premier avea urme de lovituri pe corp", potrivit Ninei Karpaceva, comisarul ucrainean pentru drepturile omului care a vizitat-o zilele trecute în pușcărie, informează agenţia Itar-Tass.

De când este în închisoare, Iulia Timoșenko nu a mai apărut în public, însă presa din Ukraina a pus mâna pe o serie de fotografii care arată în ce hal este tratată și în care se văd vânătăile pe care le are în urma abuzurilor suferite.

FOTO:

La sfârşitul lunii martie, presa ucraineană a făcut public un raport, prezentat ca fiind al medicilor germani, potrivit căruia Timoşenko suferă de o hernie de disc şi necesită spitalizare imediată într-o clinică specializată, în afara închisorii.

Citeste si:  Rugaciune catre Mantuitorul Iisus Hristos pentru iesirea din necazuri

Iulia Timoşenko a fost condamnată în octombrie 2011 la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere în 2009, pe când se afla la conducerea Guvernului.

Ea este vizată de patru anchete judiciare. Un nou proces împotriva sa urmează să înceapă la 19 aprilie.

Aceste procese au provocat o criză între Kiev şi Uniunea Europeană, care consideră că aceste urmăriri judiciare au la bază raţiuni politice.

Cine este Iulia Timoșenko

Între decembrie 2004 și 8 septembrie 2005 a fost prim-ministru al Ucrainei. A fost demisă de președintele Iușcenko, sub pretextul problemelor de corupție. În urma alegerilor parlamentare din 2007, blocul condus de Timoșenko și blocul Ucraina Noastră, susținut de președintele Viktor Iușcenko a câștigat majoritatea în legislativul ucrainean, iar Iulia Timoșenko a devenit din nou Prim-ministru al Ucrainei, candidatura ei fiind propusă de Președinte și validată de Parlament cu 226 de voturi pentru (minimul necesar).

A candidat la alegerile prezidențiale din 2010, dar a fost învinsă de Viktor Ianukovici.

A primit șapte ani de închisoare pentru abuz de putere, lucru care nu convine Uniunii Europene și Kremlinului.

 

Articolul precedent
Articolul următor
Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: