22 februarie , 2024

Ultimele articole

AcasăTIMP LIBERFilme de groaza

Filme de groaza

Filmele de groaza, sau filmele horror, sunt mereu binevenite atunci cand dorim sa petrecem o seara in doi, in care sa ne simtim protejate de partener.

De-a lungul timpului au fost realizate adevarate capodopere cinematice ale acestui gen, unele dintre ele devenind pelicule de referinta nemuritoare.

Dintre acestea, exista unele care au marcat cu adevarat generatii intregi, chiar daca nu s-au remarcat prin imagini grotesti si insangerate.

Potrivit topurilor realizate de criticii de film, exista o serie de pelicule care sunt adevarate capodopere menite sa te tina cu sufletul la gura si sa iti taie rasuflarea in orice moment.

Pe locul trei in acest top, se afla filmul The Omen, realizat in 1976. Povestea se invarte in jurul Apocalipsei prevestite in Biblie si a unui copil care pare sa fie fiul lui Satan. Filmul este plin de momente tensionate si cu siguranta te va tine cu sufletul la gura.

filme groaza omen

The Omen (1976)

Locul doi in top este ocupat de filmul A Nightmare on Elm Street. Actiunea se invarte in jurul unui grup de adolescenti terorizati in vise de o creatura malefica ce incearca sa ajunga pe taramul real. Filmul a fost atat de bine primit de critici incat a avut nenumarate urmari, iar personajul negativ, Freddy Krueger, a devenit un personaj legenda.

filme de groaza freddy krueger

nightmare-elm-street

 

Citeste si:  Medic psihiatru care prescria droguri unor toxicomani, condamnat la doi ani închisoare cu suspendare

Locul I in top este ocupat de filmul The Blair Witch Project, realizat in 1999. Acest film a fost facut cu un buget incredibil de scazut si nu va va speria datorita efectelor speciale ci mai ales datorita trairilor personajelor si a modului in care este realizat. Pelicula a fost foarte bine primita de public si de critici si pana in ziua de azi nimeni nu a mai reusi sa realizeze un film de groaza cu un impact psihic atat de mare.

the blair wich project

filme groaza blair wich

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: